Bouw en verbouw
Buitenleven
Tuin

Welke tuinproblemen krijgt u bij aankoop van nieuwbouw?

Allereerst van harte Gefeliciteerd! Je nieuwbouwhuis wordt opgeleverd. Eindelijk kun je aan de slag met de inrichting om er te gaan wonen. Maar hoe zit het met de tuin, vaak nog een grote woestenij van zwarte grond en onkruid. Gedurende de bouw is er veel aandacht besteedt aan het huis, de keuken en de badkamer. Wat achterbleef is de tuin, de grond rondom je nieuwbouw woning. Dit was de ideale plaats voor de bouwers om tijdelijk alles maar te dumpen dat ze niet meer nodig hadden.

Huis opgeleverd, tijd voor de tuin

Nu het huis is opgeleverd komt de tijd eraan om ook de tuin aan te pakken. Op het eerste oog lijkt er niks aan de hand met de tuin, maar wat je nog niet weet is dat de nieuwbouwtuin vol kan liggen met verborgen bouwafval- en puin. ­­Heel vervelend, vooral als je dit niet hebt voorzien. Wij, Bersselaar Groen, hoveniersbedrijf in Rosmalen wijzen onze klanten hierop als we al tijdens de laatste fase van de bouw betrokken worden voor de tuinaanleg en het tuinontwerp.

Bouwafval- en puin
Een huis bouwen zorgt voor veel afval en puin, de aannemer of andere aanwezigen tijdens de bouw ruimen dit niet altijd even nauwkeurig op en daarom blijft er een hoop liggen. Na verloop van tijd zakt het puin dieper in de grond en ligt het bedolven onder het zand. Dit is dan aan het oog onttrokken. Op het moment dat je aan de tuin gaat beginnen komt het puin naar boven. Hoe los je dit dan op?

Tuinplezier begint met een puin vrije tuin
Het is erg belangrijk om dit grondig aan te pakken, de grond is vaak ingeklonken en dichtgeslagen. Hoeveel puin er in de grond zit is niet zichtbaar. Ons advies, haal er iemand bij dit dit grondig kan aanpakken, dan heb je daar jaren plezier van. Met een mini graver kunnen zelfs werkzaamheden verricht waarbij de slechts tachtig centimeter breed.  Zo kan een hovenier ook achterom door de poort als die al aanwezig is. Enerzijds wordt het puin verwijderd en de grond samenstelling verbeterd en zal er een betere wateropname zijn omdat de grond is omgezet.

Iedere ondergrond is anders
Iedere ondergrond is anders en vraagt om een andere bewerking. Daarom is het bij werkzaamheden in de tuin belangrijk om de ondergrond eerst te bestuderen. Een hovenier voert altijd een inspectie uit, deze inspectie wijst uit of er problemen in de ondergrond aanwezig zijn. Zo blijkt bijvoorbeeld of de ondergrond voldoende vocht doorlatend is, essentieel voor een gezonde tuin. Door middel van het boren van proefgaten kan de hovenier zien of er dergelijke problemen aanwezig zijn. Een goede ondergrond resulteert in een gezonde tuin en lang tuinplezier.

bron: Bersselaar Groen (hovenier Rosmalen)

Wil jij een artikel plaatsen?

Mail naar: mail@allesinenomjehuis.nl